Winkelcentrum Carnisse Veste Barendrecht

VERBOUWING: PingProperties en retailers starten met verhuizingen voor de herontwikkeling Carnisse Veste in Barendrecht – 3 okt 2024

PingProperties is onlangs samen met haar retailers gestart met de benodigde verhuizingen voor de herontwikkeling van Carnisse Veste in Barendrecht. Na een intensieve voorbereiding van de ontwikkelingsplannen wordt het wijkwinkelcentrum bestaande uit circa 16.000 m² b.v.o. getransformeerd tot een modern daily convenience centrum. Verwachting is dat de oplevering in de zomer volgend jaar plaatsvindt.

Herontwikkeling

Carnisse Veste is een wijkwinkelcentrum bestaande uit twee bouwlagen en circa 50 winkelunits, waarbij de afgelopen jaren de bovenlaag te maken heeft met een afnemende bezoekersstroom en toenemende leegstand. De herontwikkeling omvat een nieuw hellend rolpad, dat de fysieke verbinding vormt tussen de twee verdiepingen en de parkeergarage. Dit maakt het winkelcentrum tot één geheel, en zorgt ervoor dat alle winkels met één winkelkar bereikbaar worden gemaakt. Als belangrijk onderdeel van de herontwikkeling voegt PingProperties de discountsupermarkt LIDL toe, naast de twee aanwezige full-service supermarkten Jumbo en Albert Heijn. Er is hier grote vraag naar omdat in heel Barendrecht-west geen discountsupermarkten zijn gevestigd. LIDL vestigt zich als belangrijke publiekstrekker op de bovenverdieping, waarmee deze winkellaag een aanzienlijke nieuwe bezoekersstroom krijgt. Andere winkels op deze verdieping zullen hiervan profiteren.

Planning

Het proces van afstemming en goedkeuring is uitdagend geweest. Bram Harding – Head of (Re)development PingProperties: “Voor bezoekers lijkt het daarom alsof er de afgelopen tijd weinig wordt gedaan in het winkelcentrum, maar achter de schermen hebben we steeds hard gewerkt. Wij zijn daarom verheugd dat deze fase binnenkort wordt afgerond en we zichtbaar voor iedereen aan de slag kunnen”. Om ruimte te maken voor de LIDL verhuist een aantal bestaande winkels naar een andere locatie in het centrum. Inmiddels is hiermee gestart: Flowers & Wood is verhuisd naar het Van Beuningenhavenplein naast de Dierenvriend, Intertoys heeft haar intrek genomen in de voormalige winkels van Flowers & Wood en Hunkemöller, Kruidvat verhuist naar de winkel waar Blokker was gevestigd, MS Mode blijft op dezelfde plek, maar krijgt een andere winkelindeling, Etos wordt iets verkleind, Hairport Kappers verhuist naar de winkel waar vroeger D-Reizen zat, Nelson verhuist naar de winkel waar vroeger Intertoys zat, YourChoice krijgt een andere winkelindeling en er komt een nieuwe huurder in de winkel naast Mike’s.

PingProperties heeft eveneens een aannemer opgelijnd voor de verbouwing. Op dit moment is PingProperties nog bezig om de laatste en definitieve goedkeuringen van de gemeente te verkrijgen op de draagconstructie van de nieuwe supermarkt. Daarna kan de aannemer daadwerkelijk starten met de bouw. Dit zal naar verwachting half november aanvangen. Alle werkzaamheden vinden gefaseerd plaats, en het winkelcentrum blijft gedurende de hele verbouwingsperiode open en toegankelijk voor het publiek.

Sander Rovers – Investment Manager bij PingProperties: “Ik kijk uit naar de voortgang van dit project en de positieve impact die de herontwikkeling van Carnisse Veste zal hebben op de lokale gemeenschap en het winkelcentrum als geheel.”

*WIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN
Voor meer informatie bent u van harte welkom op het PingProperties kantoor op 1e etage van het winkelcentrum (naast de winkel van Kruidvat). Zij zijn iedere werkdag in de ochtend geopend en woensdag de hele dag.

meer actuele berichten

Openingstijden

Winkelcentrum Carnisse Veste is 7 dagen per week geopend

Maandag 12:00 - 17:30
Dinsdag 09:00 - 17:30
Woensdag 09:00 - 17:30
Donderdag 09:00 - 17:30
Vrijdag 09:00 - 21:00
Zaterdag 09:00 - 17:30
Zondag 12:00 - 17:00

Openingstijden per winkel
Winkeldeelname koopzondag
Openingstijden feestdagen